WYSOKA JAKOŚĆ NASZYCH PRODUKTÓW
NADAJE WYJĄTKOWY SMAK WĘDLINOM I KIEŁBASOM
DOSTARCZAMY NAJLEPSZE W EUROPIE JELITA NATURALNE
ORAZ OSŁONKI I SIATKI DO WĘDLIN
NASZE PRODUKTY SĄ SMACZNE, ZDROWE I NATURALNE
PRODUKOWANE PRZEZ NAS JELITA TO PODSTAWA TRADYCYJNYCH KIEŁBAS

Jelita wieprzowe

Drukuj

 

 

 

Jelita wieprzowe to najbardziej popularne osłonki naturalne wykorzystywane przy produkcji szerokiej gamy kiełbas parzonych, gotowanych, wędzonych, grillowych i suszonych. To właśnie w nich przyrządzane są m.in. takie kiełbasy cienkie i średniogrube jak: kiełbasa śląska, surowa polska, kiełbasa szlachetna, grillowa biała, rzeszowska, podwawelska, lisiecka, toruńska czy też kiełbaska Grilli z Finlandii, Bratwurst z Niemiec, Boudin blanc i Saucisse Montbeliard z Francji, Boerewors z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy kiszka (ang. Kishka). Poza tym osłonki te wykorzystuje się przy wyrabianiu parówek, frankfurterek, serdelków czy nawet metki i niemieckiej Bockwurst. Aby lista była pełna należałoby jeszcze dodać ponad tysiąc innych kiełbas.

 

Do Polskiego Związku Producentów i Dystrybutorów Jelit należą:

Sunday the 19th. Design: Hostgator Coupon. Custom text here