WYSOKA JAKOŚĆ NASZYCH PRODUKTÓW
NADAJE WYJĄTKOWY SMAK WĘDLINOM I KIEŁBASOM
DOSTARCZAMY NAJLEPSZE W EUROPIE JELITA NATURALNE
ORAZ OSŁONKI I SIATKI DO WĘDLIN
NASZE PRODUKTY SĄ SMACZNE, ZDROWE I NATURALNE
PRODUKOWANE PRZEZ NAS JELITA TO PODSTAWA TRADYCYJNYCH KIEŁBAS

Zalety naturalnych jelit

Drukuj

 

 

 

Jelita naturalne to podstawa wyrobu dobrej kiełbasy. To właśnie dzięki osłonkom naturalnym, zwanym również zwierzęcymi, tradycja wyrabiania kiełbasy towarzyszy człowiekowi już od wieków. Jelita naturalne po dziś dzień dominują w produkcji najwyższej jakości kiełbas. Powodów jest wiele, ale najważniejsze z nich można przedstawić w kilku punktach:

  • jelita naturalne w znakomity sposób konserwują smak i zapach mięsa;
  • charakteryzują się znakomitym współczynnikiem elastyczności, co pozwala na dokonywanie różnych eksperymentów podczas ich napełniania, i tym samym na tworzenie kiełbasy wyjątkowej;
  • trwałość jelit sprawia, że konsument sam może zdecydować czy chce kiełbasę ugotować, usmażyć czy też grillować;
  • świetne przewodzenie ciepła osłonek naturalnych pozwala na szybkie wydzielanie ciepła kiełbasy na zewnątrz, tym samym chłodząc ją temperaturą panującą na zewnątrz;
  • naturalne jelita są jadalne i neutralne dla zdrowia konsumentów;
  • naturalne osłonki zapewniają, że kiełbasa jest soczysta i delikatna;
  • dzięki osłonkom możliwe jest intensywne i całościowe wędzenie kiełbasy;
  • właściwości jelit naturalnych pozwalają na szybkie gotowanie bez utraty charakterystycznego zapachu kiełbasy;
  • jelita naturalne sprawiają, że wygląd kiełbasy budzi zaufanie, nadając jej naturalny kształt.

Do Polskiego Związku Producentów i Dystrybutorów Jelit należą:

Sunday the 19th. Design: Hostgator Coupon. Custom text here